Verleidelijk gerechtje zoekt verleidelijke wijn

Thaise viskoekjes

Hoewel op hun allerbest in de stalletjes aan de kant van de weg in het land van herkomst zijn ze ook vanuit de strakke Hollandse keuken niet te versmaden: Thaise viskoekjes. Met hun kruidigheid en fijne zuurtje roepen ze heel hard om een aromatische wijn.
Dat antwoord is snel gevonden in de cave: Château Les Eydins’ Inspiration, gemaakt van de Viognier druif, is een perfecte match. Een niet al te zware Gewurztraminer zou het overigens ook prima doen, net als een van de a-typische Sauvignon Blancs uit onze cave.

En dan nu het recept:

Ingrediënten

(hoofdgerecht, 2 personen, voorgerecht voor 4 of buffetgerecht)

200 gram kabeljauw

scheut vissaus, sap 1/2 limoen en 1/2 ei

1 rode peper, in reepjes, 2 tenen knoflook, fijngesneden en 3  bosuien, in dunne reepjes

1el. maizena

paneermeel

2 el sesamzaadjes

zonnebloemolie

1 dikke teen knoflook

1 a 2 cm gemberwortel

1 tl. komijnzaad

zout en peper

5 takjes verse koriander 

hete chilisaus

Bereiden

Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan en zet ze apart. Stamp de knoflookteen, gemberwortel, komijnzaad en rode peper met wat zout tot moes in de vijzel. Snijd de kabeljauw heel fijn. Meng vissaus, pepermengsel, limoensap en ei toe. Meng dit goed. Voeg maizena toe en meng ook dit goed. Voeg dan nog paneermeel toe zoveel als nodig is om er een pasta van te maken.
Zet een uur goed afgedekt weg in de koelkast.
Verhit in een scheut olie in de koekenpan. Maak koekjes van het vismengsel, strooi paneermeel op een schotel en wentel de koekjes door de paneermeel.
Bak de koekjes vier bij vier en houd warm in de oven. Verdeel ze tot slot over de borden of de schaal, en bestrooi met de sesamzaadjes. Leg tot slot een takje koriander op ieder viskoekje.