Sterrenregen bij Perswijn voor wijnen Clos de la Molénie

Bordeaux in Perswijn

In de Perswijn van eind januari heeft het proefpanel onder meer wijnen uit Bordeaux gerecenseerd. Twee wijnen van Clos de la Molénie – de Tartas en de Bordeaux Rouge 2020 – zijn met 4/5* en 5* als beste beoordeeld in de categorie wit en rood. Ook de Michelot Bordeaux Supérieur 2020 behaalde 4/5*.

Een fantastische waardering voor Kim en Sylvain Destrieux, die met veel precisie en zorg voor de wijnen en de natuur aan het werk zijn.

Beschikbaarheid van de wijnen

Kim en Sylvain bewerken zelf maar een beperkt aantal hectare wijngaarden, en produceren een relatief kleine hoeveelheid wijnen. Mede door wisselingen in oogstopbrengsten en in eigen plannen kan het daarnaast gebeuren, dat hun voorwaarden snel uitgeput zijn en niet opnieuw beschikbaar komen.


Van de Tartas zijn hierdoor nog maar enkele flessen beschikbaar en wordt geen nieuwe gemaakt. De Bordeaux Rouge 2020 is opgevolgd door de Bordeaux Rouge 2021. De Michelot is nog op voorraad, ook in magnum.