“Werkelijk verrukkelijke viognier uit de Luberon” (Onno Kleyn)

Onno Kleyn geeft in het Volkskrant Magazine van 23 september een prachtige 9-voor de viognier van Château Les Eydins. Hij schrijft er dit over:

Het is Luberon hè, met een uh in het midden, niet Lubéron. Fransen zijn dol op de stomme e, uh hier, uh daar. En dus ook daar bij dat bergmassiefje in de Provence waaromheen wijn wordt gemaakt. Dat is gemeenlijk rood, volgens het recept van de Rhônewijnen, maar ook rosé hoort bij het pakket. En de laatste tien, twintig jaar wil men dwars tegen de opwarmingstrend in graag wit maken. Dat gebeurt met oude, inheemse druivenrassen, maar ook met de ooit bijna verdwenen, uit het noorden van het Rhônedal afkomstige viognier. Lastig beestje, bescheiden opbrengst en dus dikwijls duurder dan de andere cuvées van een wijnbedrijf. Een jaar of tien geleden dacht ik dat de viognier de volgende trendwijn in Nederland ging worden, maar nee. De voordelige versies komen uit de Languedoc maar zijn te vaak plat en log, wel wat aroma maar geen frisheid. Hoe anders bij Château Les Eydins in de Luberon! Serge Seignon maakt daar een verrukkelijke viognier die zoals het hoort geurt naar abrikoos en kamperfoelie, en precies rins genoeg is om sappig te zijn. Inspiration noemt hij hem. Uh… Terecht.

We zijn heel blij met deze fantastische waardering voor de “wijnmaker van ons eerste uur” Serge Seignon.

LET OP: DOOR OVERWELDIGENDE BELANGSTELLING IS DE WIJN OP DIT MOMENT NIET OP VOORRAAD, EN IN NABESTELLING BIJ DE PRODUCENT. DE WIJN IS WEER LEVERBAAR VANAF 23 OKTOBER.

Bestel de wijn hier (en bekijk er meteen het filmpje, waarin de wijnmaker zelf de wijn toelicht)

Lees hier het artikel van Onno Kleyn op Volkskrant.nl