In de spotlights: Château Moulin Caresse

Geen vier of vijf, nee negen generaties gaat Château Moulin Caresse uit Bergerac terug.
Op hun site vind je documenten en beelden, die dat staven.

Geworteld in zoveel historie maakt de huidige generatie – broers Quentin en Benjamin – er heerlijke, goede wijnen.

We ontmoetten Quentin min of meer bij toeval op een “soirée” aan de vooravond van de Millesime Bio 2023 in Montpellier. Om precies te zijn in “Chic et Boheme”, een antiekwinkeltje dat tevens dienst doet als restaurant (Aanrader!). We proefden er meerdere van zijn wijnen, en waren enthousiast. De eerste keuze viel op Le Sauvignon (een 100% Sauvignon Blanc), een onstuimige uithangbord voor deze druif, en Les Frangins (“bro’s”) Blanc, een meer ingetogen witte wijn van Ugni Blanc, Sémillon, Muscadelle en Sauvignon Blanc.

In mei werden we allerhartelijkst ontvangen op het domein. We proefden een flinke serie, en tijdens een wandeling door de wijngaarden en een bezoek aan de cave vertelde Quentin honderduit over de ontwikkelingen bij Moulin Caresse. Zo wordt tegenwoordig in alle wijngaarden van het domein biologisch gewerkt, en zijn alle wijnen vanaf jaargang 2022 ook als zodanig gecertificeerd.

Kennismaken met de twee witte wijnen in ons assortiment? Bestel de wijnmakersbox van november. Beginnen met een van de twee? Bestel de Frangins Blanc 2022, maandwijn van november.