In de spotlights: Domaine de Herrebouc

In het laatste wijnmakersportret van dit bijzondere jubileumjaar zetten we de schijnwerpers op een bijzonder domein in de Gers, de streek die bij uitstek bekend staat om de uitgestrekte velden zonnebloemen.

We maakten kennis met de beide dames wijnmakers tijdens de Millesime Bio 2020. In hun flinke arsenaal wijnen vielen de rode Les Essentielles Rouge en een van de dessertwijnen op. Nadat we de wijnen thuis opnieuw hadden geproefd selecteerden we de rode, en daar zijn sindsdien al heel wat klanten blij van geworden.

In 2021 bezochten we het bijzondere domein. De 18 hectare wijngaarden maken onderdeel uit van een maar liefst 50 hectare tellend, heuvelachtig domein, waar je uren kunt dwalen.
We werden allerhartelijkst ontvangen door Hélène en Carine. Eerst bezochten we de cave, waar naast wijn allerlei sporen waren te zien van een groots event op de dagen voor ons bezoek. Hélène maakte ons deelgenoot van de talloze plannen voor verdere activiteiten op het domein, allemaal op het snijvlak van cultuur, muziek en gastronomie.
Na een flinke wandeling over het domein bereikten we de prachtige wijngaarden, waar veel verschillende druiven groeien. Aansluitend werden we gefêteerd op een bijzonder uitgebreide proeverij van de wijnen met heerlijke hapjes.

Gulheid troef, op dit “domein met een hart”.

De Les Essentiëlles Rouge is knap gemaakt, van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Tannat. Deze blend maakt de wijn rijk. De druiven rijpten in RVS, waardoor de hij ook heerlijk fruitig is.
De wijn houdt prachtig stand bij je rijkere kerstschotels met wild, of bij een kaasplankje met stevige, pittige kazen. Daarom is hij in december de maandwijn.