Op een liefdevol en gezond 2024!

Een maagdelijk jaar ligt voor ons. Heb jij goede voornemens?
Wij trappen het jaar goed af met het bezoek aan de wijnbeurzen in Montpellier en Angers. Op bezoek bij de stands van onze wijnmakers en op zoek naar nieuwe wijnen.

Natuurlijk blijven we ook in de keuken aan de slag, zodat wijn-receptabonnees iedere maand of kwartaal kunnen rekenen op nieuwe recepten bij de wijnen. En zodat je ook hier elke maand iets nieuws vindt.


We starten het jaar met een eenvoudig maar smaakvol en gezond vegetarisch gerecht.

Tagliatelle met pompoen, ricotta, salie-knoflookboter en pistachenoten

Ingrediënten
(hoofdgerecht, 2 personen)

120 gram tagliatelle

1 kleine pompoen, in blokjes van ca 2-3 cm

2-3 el ricotta

50 gram gebrande pistachenoten

30 gram roomboter

5 blaadjes salie

1 teen knoflook

een scheut olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de blokjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, sprenkel de olijfolie erover en hussel goed door elkaar. Schuif de bakplaat voor ca 20 minuten in de oven totdat de pompoen zacht is. Kook intussen de tagliatelle beetgaar in bouillon of water met wat zout. Hak Snijd de salieblaadjes en de knoflook fijn. Smelt de boter en fruit de salieblaadjes en knoflook er ca 5 minuten in. Haal van het vuur. Giet de tagliatelle af. Pureer de pompoen met de staafmixer.
Schep op elk bord een portie tagliatelle. Verdeel de pompoen erover. Verbrokkel vervolgens de ricotta boven de pompoen en schenk daar vervolgens de salie-knoflookboter over. Hak de pistache grof en verdeel deze over de beide borden.

Lekker met een smaakvolle, houtgelagerde witte wijn, zoals de Los Gals van Domaine Vordy.