Onze Wijnmaker

Le Fief Noir

Alexis Soulas en Dominique Sirot -Le Fief Noir

Het verhaal van oenologen Dominique Sirot en Alexis Soulas laat mooi zien waar “Volg je dromen” toe kan leiden, Beiden werkzaam op Corsica kwamen ze met elkaar aan de praat over ieders grote droom, en deze bleken te matchen: “Mooie Loirewijnen maken”.

De droom volgend bezochten ze in 2012 het ca. 20 ha. grote Domaine des Chesnaies en maakten kennis met de wijnmaker. Ze kregen de kans het domein over te nemen en maken er nu met grote passie de wijnen die zo goed gedijen op dit terroir: wijnen van de Chenin druif en de Cabernet Franc.

Omschakelen naar biologisch
Uit respect voor het terroir en de druiven wilden de wijnmakers ook biologisch gaan werken. Deze wens werd meteen in actie omgezet, en met ingang van de jaargang 2015 zijn de wijnen biologisch gecertificeerd.

Des Chesnaies -> Le Fief Noir

De vernieuwing schreed voort. Naam en huisstijl werden in 2017 volledig vernieuwd. En er werden nieuwe wijngaarden aangekocht met de ambitie ook deze geschikt te maken voor biologische wijnproductie.  Het terroir is vrijwel overeenkomstig dat van de bestaande wijngaarden, de vinificatiemethoden eveneens.  We proefden en konden bevestigen: de vertrouwde kwaliteit komt ook in deze wijnen terug.

Een domein met een hart

Sirot en Soulas zijn niet alleen dromers. Ze werken ook met een groot hart voor natuur en mensen. Zo werken ze bij het oogsten samen met een groep mensen, die in het reguliere arbeidsproces niet zo gemakkelijk meekomen. “Dat is belangrijker dan goede wijnen maken”, aldus Dominique Sirot. Op Le Fief Noir gebeurt het allebei.

Le Fief Noir

De wijnen van Le Fief Noir in ons assortiment: