Onze Wijnmaker

Château Moulin Caresse - Famille Deffarge

Château Moulin Caresse

In de Bergerac, in het hart van de appellation Montravel, liggen de wijngaarden van Château Moulin Caresse. Het domein kent verschillende typen terroirs: die met kleiachtig-kalkhoudende voor de rode druiven en een plateau van zand-lemen bodems met ijzerhoudende klei en kalksteenrotsen met vuursteen voor de witte druiven.

Vandaag de dag staan broers Quentin en Benjamin er aan het roer. Zij zijn de negende generatie van de wijnmakersfamilie. Ouders François en Sylvie ondersteunen hen bij het werk. De afgelopen jaren heeft het domein de conversie naar biologisch wijnmaken doorlopen, en jaargang
2022 is de eerste waarbij alle wijnen biologisch zijn gecertificeerd. 

Wij ontmoetten Quentin tijdens een erg leuke wijnmakersavond voorafgaand aan de Millesime Bio 2023, en kregen een voorproefje van een aantal wijnen uit het uitgebreide assortiment van het domein. Een schot in de roos. Sinds de vorige producent met wie we in de Bergerac werkten het wijnmakerschap aan de wilgen hing zijn we op zoek geweest naar een “echte”, typische Sauvignon Blanc en een mooie witte Bergerac-blend van Sauvignon Blanc, Sémillin en Muscadelle. Quentin schonk beide, en allebei goed.

We zochten Quentin tijdens de Millesime nogmaals op, proefden nog meer wijnen en maakten de afspraak te gaan samenwerken. De wijnen Le Sauvignon en Les Frangins (“bro’s”) Blanc Sec, zijn in de webshop te vinden.

Château Moulin Caresse

De wijnen van Château Moulin Caresse in ons assortiment: