Onze Wijnmaker

Clos de la Molénie

Kim en Sylvain Destrieux – Clos de la Molénie

Tijdens de Coronapandemie moest ook de Millesime Bio in 2020 geloven aan een online variant van hun jaarlijkse event. Na enige aarzeling logden we in: werkt dat wel, zo’n online ontmoeting? Onze scepsis verdween snel. We maakten één afspraak, met Sylvain Destrieux van Clos de la Molénie in de Bordeaux. Het recent gestarte domein zou de eerste wijnen nog gaan bottelen, de afspraak
over toezending van een proefbox werd gemaakt. We proefden de wijnen thuis en selecteerden er voor de eerste zending meteen vier. Wat een elegantie en finesse!

Sylvian en zijn vrouw Kim werken biologisch en biodynamisch op hun kleine maar fijne domein. In de gemengd beplante wijngaarden groeien de Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Franc, Malbec, Cabernet Sauvignon, Castets, Petit Manseng en Semillon.

De biologische en biodynamische wijnen uit onze eerste selectie kwamen van de Sauvignon Blanc, Semillon, Cabernet Sauvignon en Merlot en rijpten in roestvrijstalen cuves, vaten van eiken- of acaciahout of in de amfoor. De Destrieux vernieuwen graag, en maken daarbij van de nood een deugd. Zo besloten ze -na de door vorst en hagel armzalige oogst in 2021- een witte wijn te maken van Cabernet Sauvignon, een gelukkig experiment. Proef de Pas de la Colline Blanc 2021! We vulden onze selectie verder aan met een rode wijn waarin Malbec en Sauvignon Blanc zijn verwerkt, druiven die in gehele tros zijn gefermenteerd: de Pas de la Colline Rouge Integrale 2020.

Prachtig artwork op de etiketten maakt het plaatje compleet. Genieten met alle zintuigen!

Clos de la Molénie

De wijnen van Clos de la Molénie in ons assortiment: