Onze Wijnmaker

Thibaut Vordy.klein

Thibaut Vordy – Domaine Vordy

In een van de mooiste dorpen van Frankrijk, Minerve, bouwden Hélène en Didier Vordy vanaf 1990 hun bestaan op als wijnmakers op  een 20 ha. tellend domein. Met typische Minervois druiven als de Carignan (van meer dan 100 jaar oude stokken), Grénache,
Syrah en Mourvèdre maken ze unieke, bijzonder levendige, vrolijke wijnen. Intussen zwaait zoon Thibaut de scepter over het domein, en hij heeft een aantal vernieuwingen in het wijnmaken doorgevoerd.

Onveranderd is gebleven, dat de familie prijs na prijs met hun wijnen, en dat snappen wij maar al te
goed.

O, o, o, wat was het moeilijk kiezen na de kennismaking in 2017. Onze eerste selectie voor de import betreft de witte Les Pégounels (20% Roussanne en 80% Grénache Blanc), de heerlijk fruitige Syrah/Grénache/Cinsault rosé (snoepje!) en twee rode: de Mes Vieux Carignans (vooral Carignan druiven) en de Louise (een assemblage van Syrah, Grénache,  Mourvedre en Carignan), later voegden we ook de witte Los Gals, Françoise, René en Alice toe aan het assortiment. Als laatste voegden we de Cuvée Musique toe, een unieke set rode wijnen van 120 jaar oude Carignan stokken, waarvan er 1 op muziek is gerijpt. 

Allemaal biologische wijnen, waarbij tijdens de vinificatie geen sulfiet is toegevoegd. Het laat onverlet, dat het stuk voor stuk heerlijke wijnen zijn, die prima houdbaar zijn. Eventueel.

Domaine Vordy

De wijnen van [page_title] in ons assortiment: